Apple almonds bread from zucchini :)

Potrzebowałam po świętach zrobić coś na uspokojenie moich kubków smakowych i poziomu cukru we krwi! 😉

Przyszedł mi do głowy wytrawno-słodki wypiek z cukinią i jabłkami! <3 Koniecznie z posypką migdałową. Przez 3 dni miałam za co łapać kiedy nachodziła mnie ochota na ‚małe co nieco’ 😉

Jako, że ostatnio eksperymentuję z filmami na YouTubie postanowiłam wykorzystać tą okazję i nagrać jak robię ten chlebek! 

Przyznaję się, że wkręciłam się w nagrywanie i montowanie tych filmików i tym samym jestem bardzo podekscytowana by pokazać Wam mój pierwszy wytwór film- przepis!

Zapraszam do obejrzenia: https://youtu.be/OQGnV8O0JpQ

 

Chleb z cukinii z jabłkami i migdałami
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1,5 obranych i startych średnich cukinii
  2. 2 jabłka
  3. 100 gram mąki żytniej
  4. 60 g mąki jaglanej
  5. 1 łyżka proszku do pieczenia
  6. 1 łyżka cynamonu
  7. 2 jajka
  8. 50 g oleju rzepakowego
  9. 120 g maślanki
  10. kilka garści migdałów
  11. opcjonalnie: stewia/ksylitol/miód
Instructions
  1. Startą cukinię przesączyć przez bawełnianą ścierkę/papierowy ręcznik.
  2. Dodać pokrojone w kostkę jabłka.
  3. W osobnej misce ubić białka, dodać żółta dalej ubijając. Dodać maślankę i olej.
  4. Wolno miksując dodać mieszankę suchych składników.
  5. Następnie połączyć z cukinią i jabłkami, wymieszać wszystko łyżką, ewentualnie posłodzić.
  6. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem kokosowym formy.
  7. Piec ok. 1h 30 minut w 175*C. Należy sprawdzić patyczkiem czy już nie jest mokre w środku, możliwe, że będzie potrzebować paru minut dłużej lub mniej- zależy jak dobrze odsączyliście cukinie.
  8. Smacznego!
http://justdeliciousx.pl/

 

 

 

 

 

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required
" >

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.