Easter cheesecake& nuts chocolate eggs!

Czekoladowe kulki w Wielkanoc to mój must. 🙂 Postanowiłam zrobić zdrową wersję! Na początku trochę inspirowałam się znanymi Schoco Bonsami. Rzeczywiście mają coś z ich smaku, jednak.. są przede wszystkim większe i bardziej kremowe! 🙂

Robiłam je bez wagi, więc wybaczcie nie znam dokładnej gramatury, ale na pewno sobie poradzicie, w końcu w Wielkanocy chodzi o radość więc po prostu cieszcie się z ich robienia i… przede wszystkim konsumpcji! <3

 

 

 

 

Czekoladowe Wielkanocne kulki z orzechowym kremem!
Serves 10
Write a review
Print
Ingredients
  1. Wypełnienie
  2. ok. 400 g twardego twarogu- albo takiego z wiaderka albo musicie zmiksować taki z opakowania na gładką masę
  3. ok. 3 łyżki masła orzechowego
  4. ok. 6 garści orzechów- możecie wybrać dowolne, ja wybrałam zwyczajne ziemne, ale nerkowce czy laskowe też bedą idealne!
  5. ok. 3 łyżek stewi/ ksylitolu zmielonego na puder ewentualnie miód
  6. ziarenka z pół laski wanilii/ esencja waniliowa
Polewa
  1. ok. pół tabliczki gorzkiej czekolady, 3 łyżki miodu
Dodatki
  1. pokruszone mrożone maliny, posiekane orzechy
Instructions
  1. Wszystkie składniki na masę mieszamy dokładnie i wstawiamy do lodówki. Rozpuszczamy czekoladę z miodem w garnku ( trzeba dodać odrobinę wody). Czekoladę chwilę chłodzimy, w tym czasie formujemy z masy jajka, nakładamy na widelec i łyżką oblewamy je czekoladą, układamy na naczyniu i odstawiamy na min. 2-3 godziny do lodówki. 🙂 Dekorujemy dodatkami i mamy najlepszą świąteczną legalną słodkość! 😀
http://justdeliciousx.pl/

  

Idealne do kawy!

W resztce roztopionej czekolady zatopiłam malutkie bezpestkowe winogrona!

Subscribe to our mailing list

* indicates required
" >

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.