Goat cheese, cranberries and roasted almonds pancakes

IMG_8882[1]

Pancakes’y z kozim serem, musem z żurawiny i prażonymi migdałami to danie, z którego dawno nie byłam tak dumna. Rozpływający się ser na ciepłych naleśnikach i pod ciepłą żurawiną, ujął mnie do granic kubków smakowych, tak bardzo, że postanowiłam, że pierwszy wpis na blogu będzie dotyczył tego przepisu.. 🙂

do dzieła!

GOAT CHEESE, CRANBERRIES AND ROASTED ALMONDS PANCAKES
Serves 3
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Prep Time
30 min
Ingredients
  1. 20 g mąki z cieciorki
  2. jedno białko
  3. 30 ml mleka sojowego niesłodzonego
  4. pieprz, majeranek
Instructions
  1. Ubijamy białko na prawie sztywną pianę, dodajemy pozostałe składniki na ciasto i dokładnie miksujemy aż powstanie jednolitą masa.
  2. Smażymy naleśniki z obu stron na niedużym ogniu. Ja patelnie skropiłam olejem kokosowym, możecie użyć innego oleju lub PAM, nie potrzeba go dużo.
  3. Wcześniej namoczoną (u mnie przez noc, ale wystarczy kilka godzin by troche zmiekła) żurawinę zalewamy do przykrycia owoców wodą i gotujemy. Kiedy będzie całkowicie mieciutka mieszamy do uzyskania musu, rozbijając owoce.
  4. Obok naleśników na patelni prażymy pokruszone migdały, aż staną się złociste.
  5. Wykładamy naleśniki na talerz dekorując rukolą. Ser kozi najlepiej pokroić w cienkie plastry, genialnie bedzie sie powoli rozpuszczał! Na niego wykładamy z garnuszka mus żurawinowy i wszystko obsypujemy orzechami.
Notes
  1. Gotowe! Nie pożałujecie tych kilku minut w kuchni 🙂
http://justdeliciousx.pl/
 
 

 

IMG_8881[1]

Dla mnie to był posiłek przed treningowy. Mniej węglowodanów, a wiecej białka i tłuszczy zapewnia mi energię, bez niekomfortowego uczucia sytości. ????

Subscribe to our mailing list

* indicates required
" >

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.