Halloween brownie cupcakes!????????????????

Halloween! Czekolada! Dynia! Ozdoby! 😉

img_86381img_86371

 

Halloween brownie cupcakes🍩🎃
Serves 9
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 jajka
  2. 200 g puree z dyni
  3. 2 łyżki masła orzechowego
  4. 3 łyżki gęstego jogurtu
  5. 30 g mielonego siemienia lnianego
  6. 60 g mąki kokosowej i 30 g ksylitolu lub 80 g smakowej odżywki białkowej
  7. 5 dużych łyżek kakao (można dać więcej, choć u mnie smak czekolady i tak był bardzo wyraźny)
  8. proszek do pieczenia
  9. ekstrakt z wanilii
  10. cynamon
Instructions
  1. Łączymy w misce wszystkie suche składniki i ubijamy osobno białka jaj. Do miski dodajemy reszte mokrych składników i na końcu delikatnie dodajemy białka, cały czas mieszając do powstania jednolitej konsystencji. Pieczemy przez 20-25 minut w 180* C. Studzimy lekko uchylając piekarnik, by nie opadły.
Frosting
  1. Najpierw wykonujemy bazę, którą będziemy mieszać z pozostałymi składnikami. Moje dwie ulubione to krem z twarożku lub z twardego oleju kokosowego, na który przepis możecie przeczytać tutaj : http://justdeliciousx.pl/chocolate-coconut-butter-cake-with-berries-3/
  2. W tym przepisie zdecydowałam się użyć twarogu. 😉
Oto 3 pomysły z jego użyciem
  1. twarożek plus ekstrakt waniliowy, posypka z surowych ziarenek kakao
  2. twarożek plus młody jęczmień/spirulina i łyzeczka stewii, dekoracja guziczki z masy kakaowej od MyProtein i jagody goji
  3. twarożek plus puree z dyni z pestki dynii 🙂
http://justdeliciousx.pl/

 

img_86391

img_86331

Subscribe to our mailing list

* indicates required
" >

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.