Naleśniki z zielonym farszem

Puszyste naleśniki, które robię na przykładzie przepisu mojego taty. Farsz postanowiłam wykonać z pasty z groszku, na którą przepis publikowałam ostatnio na Youtubie, tutaj go znajdziecie:

https://www.youtube.com/watch?v=ktdelzvTpbM

i tak powstały najlepsze naleśniki jakie jadłam.. idealny balans pasty z pieczarkami i cebulką. Do tego delikatny jogurt naturalny. Mogłabym je jeść codziennie.. polecam Wam ogromnie! 🙂

 

Naleśniki z zielonym farszem
Serves 1
Write a review
Print
Naleśniki
  1. 2 jajka
  2. 4 łyżki mąki pełnoziarnistej/kukurydzianej/ jaglanej/owsianej/ryżowej
  3. 1 duża łyżka mielonego siemienia lnianego
  4. pół szklanki mleka
  5. chlust gazowanej wody
  6. sól
farsz
  1. zielona pasta z mojego przepisu- https://www.youtube.com/watch?v=ktdelzvTpbM
  2. 2 garsći pieczarek
  3. pół cebuli
  4. dodatki: jogurt, słodka papryka
Instructions
  1. Składaniki na naleśniki miksujemy razem do uzyskania gładkiej konsystensji i odstawiamy na minutę po czym jeszcze raz miksujemy, jeśli masa zrobiła by sie za rzadka dolewamy odrobine więcej wody. Smażymy naleśniki na średnim ogniu na dobrym oleju np. rafinowanym kokosowym lub rzepakowym. W tym czasie smażymy na maśle cebulkę i pieczarki. Odstawiamy do wystygnięcia i kończymy smążyć naleśniki. Do pasty dodajemy usmażone pieczarki i wszystko blendujemy na gładki krem. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy, po czym znów przez chwile obsmażamy na patelni. Podajemy na talerze z jogurtem naturalnym i posypujemy słodką papryką.
Notes
  1. Zazdroszczę Wam, że po raz pierwszy spróbujecie tego smaku! Poezja, smacznego. 🙂
http://justdeliciousx.pl/

Subscribe to our mailing list

* indicates required
" >

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.