Przepis na ciasteczka migdałowe+ recenzja Soultary backdrops

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nie trudno zauważyć, że uwielbiam fotografować jedzenie. To jest powód powstania mojego Instagrama pare dobrych lat temu. Zmieniły się co prawda moje wybory jedzeniowe, ale namiętność stylizowania talerzy pozostała. 🙂 Dlatego nie mogłam się doczekać, aż przyjdą do mnie nowe tła do zdjęć od Soularty.

Tą firmę znalazłam przez przypadek w Internecie i zakochałam się w ich pracach. Długo marzyłam o takich podkładach. W końcu po 2 miesiącach od zamówienia doczekałam się kuriera! Okres oczekiwania jest długi, ponieważ wszystkie deski wykonywane są ręcznie, indywidualnie dla każdego klienta. Oznacza to, że nikt na świecie nie będzie miał dokładnie takiej samej deski. 🙂 W okolicznościach dzisiejszego globalizmu ten pomysł bardzo mi się podoba! 

 

 

Dostałam dwie deski, obydwie są dwustronne. Jedna w odcieniu brudnego różu po drugiej stronie jest drapowana biała. Druga deska jest niebieska, producent nazywa ten odcień ‚Spring Mint’, z jej drugiej strony jest ciemne cieniowane tło.

Postanowiłam, że wykonam różnokolorowe ciasteczka by zobaczyć jak kolory zachowują się na moich nowych tłach. 

 

Ciasteczka są z mąki migdałowej, przekładane kremem, są pyszne i co szczególnie sprawia, że jestem z nich zadowolona to fakt, że farbowałam je wyłącznie naturalnymi barwnikami- użyłam kurkumy, herbaty matcha, kakao oraz proszku z buraka. 

Powstały 3 smaki:

  1. Malinowo- lawendowe
  2. Matcha-kokos
  3. Czekolada- masło orzechowe
  4. Cytrynowo- kremowe
    Migdałowe ciasteczka z kremem 4 smaki!
    składniki na ciastka są podane na ok. 25 podwójnych ciasteczek
    Write a review
    Print
    Ciastka
    1. 125 g mąki migdałowej (lub drobno zmielonych migdałów bez skórki)
    2. 3 białka jaj
    3. 150 g ksylitolu zmielonego na cukier puder
    Barwniki
    1. kurkuma, kakao, proszek z buraka, herbata matcha - ok. 1,5-2 łyżki każdy
    Instructions
    1. Ciastka: Mąkę migdałową zmieszać z cukrem pudrem. Białka ubić. Gdy masa będzie sztywna, szpatułką stopniowo dodawać mąkę z ksylitolem.Delikatnie, okrągłymi ruchami mieszać aż masa osiągnie jednolitą konsystencję. Podzielić masę na 4 cześci i do każej dodać inny barwnik, stopniowo, żeby kontrolować odcień. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do wypieków. Można na nim narysować kółka. Za pomocą rękawa cukierniczego wycisnąć z masy krążki o średnicy ok. 2cm w odstępach co 3 cm. Zostawić na co najmniej 45 minut. W tym czasie można przygotować krem do makaroników. Piekarnik nagrzać do 160 stopni C i włożyć makaroniki na środkową kratę. Piec 20 minut. Upieczone makaroniki odłożyć do wystudzenia. Przełożyć kremem.
    Krem do malinowych
    1. 3 garście malin, 4 łyżki mascarpone, 2 krople lawendy lub suszone kilka listków. Dokładnie zmiksować, ewentualnie stewia.
    Krem do cytrynowych
    1. 4 łyżki mascarpone, skórka i sok z półówki cytryny, 2 łyżki ksylitolu w cukrze pudrze lub stewii
    Krem do hertbaty matcha
    1. 3 łyżki śmietanki z puszki mleka kokosowego, 2 łyżki mascarpone, ewentualnie stewia
    Krem do czekoladowych
    1. 4 łyżki masła orzechowego i 2 łyżki jogurtu!
    http://justdeliciousx.pl/
     

Zaskoczyło mnie ciemne tło, bo myślałam, że będzie bardzo ciężkie, ale okazało się bardziej grafitowe, co przy niektórych stylizacjach też pięknie wygląda! Póżniej robiłam jeszcze więcej zdjęć z wykorzystaniem desek, służyły jako ściana.

  1. Efekty jeszcze bez żadnej obróbki możecie zobaczyć tutaj:

Jeśli zastanawiacie się nad zakupem desek mam specjalny kod, z którym otrzymacie -15 % na każde zamówienie! kod: JUSTDELICIOUSX

https://soularty.com

Mam nadzieję wykonać na nich jeszcze wiele pięknych zdjęć. 🙂

Subscribe to our mailing list

* indicates required
" >

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.