Racuchy na maślance + warsztaty z domowego masła orzechowego!

Smak, który działa nie tylko na kubki smakowe, ale koi również duszę. Mowa o wszystkim co domowe. 

Uwielbiam takie receptury, które pozwalają Nam przekazać w daniu też część siebie. Myślę, że to dlatego smak kuchni Waszej babci czy mamy będzie nie do podrobienia. Każda osoba przygotowując posiłki dla bliskich wkłada w nich kawałek serca. 

 W domowych przepisach bardzo ważne są składniki. Najlepszy efekt uzyskuję się korzystając z naturalnych składników.

Oczywiście możemy kupić starannie przygotowane produkty, jednak coś co zrobimy sami zawsze będzie nie do pobicia. Mamy pewność co jemy i często też w ten sposób łatwo możemy zaoszczędzić parę groszy!

Spełniając swoje marzenie razem z Akademią Kulinarną GoCook przygotowałam warsztaty z wyrobu domowego masła orzechowego. Często sama tworzę w domu masła oraz kremy w różnych smakach i za każdym razem jestem zachwycona jak łatwo można zrobić coś wyśmienitego, trudno dostępnego na sklepowych pułkach.

Wybrałam 3 smaki masła, które przyrządzimy na warsztatach:
Planowane wersje smakowe:

1. Klasyczne, gładkie masło orzechowego z pomarańczą

2. Masło czekoladowe z nerkowców z prażonym kokosem

3. Chrupiące waniliowe masło ze słonecznika z miodem.

Nie mogę się już doczekać by pokazać Wam te pyszne smaki i zapakować z Wami słoiczki, które zabierzecie do domu! Szczegóły warsztatów oraz informacje o zapisach możecie przeczytać na wydarzeniu tutaj:

https://web.facebook.com/events/1890703274528036/?ref=br_rs

Pierwszy smak to klasyczne masło orzechowe z dodatkiem mojej fantazji czyli pomarańczy. Idealnie pasują do niego domowe racuchy, na które podaje Wam mój przepis!

 

Drożdżowe racuchy na maślance
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 jajko
  2. 1 starte jabłko
  3. szklanka maślanki
  4. 5 łyżek mąki pełnoziarnistej/owsianej/jaglanej
  5. 1 łyżka suszonych drożdży
  6. sól
  7. cynamon
dodatki
  1. cukier puder z ksylitolu
  2. masło orzechowe
  3. jadalne bratki
  4. maślanka
Instructions
  1. Mąkę mieszamy z drożdżami w misce. Maślankę podgrzewamy i dodajemy do mieszanki. Następnie dodajemy do miski ubite jajko razem z cynamonem i solą, mieszając wszystkie składniki delikatnie łyżką. Przykrywamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na co najmniej 30 minut, optymalnie 1,5 godziny. Dodajemy starte jajko i delikatnie mieszamy. Smażymy na oleju kokosowym lub maśle klarowanym na złoto z obu stron! Podajemy z dodatkami, zdecydowanie z masłem orzechowym! 😉
Notes
  1. Mniaam
http://justdeliciousx.pl/

Subscribe to our mailing list

* indicates required
" >

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.