Raw strawberry coconut cake! <3

Szybki przepis na ciepłe letnie popołudnia, choć właściwie kawałek tego ciasta jest dobry na każdą okazję. 😉  Smakuje cudownie na zimno jak i na ciepło.. 😉

IMG_5332.JPG

Składniki:

puszka mleka kokosowego przechowywana w lodówce przez conajmniej kilka godzin

400 g wiórek kokosowych

kilka garści truskawek

ksylitol ok. 3 łyżek lub inny słodzik

4 kostki czekolady

IMG_5330

Wykonanie:

Miksujemy dokładnie truskawki z mlekiem kokosowym, a następnie z wiórkami i słodzikiem. Masę przekładamy do blachy i wstawiamy do zamrażalki na 4 godziny. Po tym czasie oblewamy ciasto rozpuszczoną czekoladą( w mikrofali z odrobiną mleka/wody) i wstawiamy na 10 minut do lodówki by czekolada zastygła!

Takie ciasto można przechowywać bardzo długo, a co więcej..  smakuje równie dobrze podgrzane przez 2 minuty w mikrofali! <3 mniaaam!

Subscribe to our mailing list

* indicates required
" >

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.