Royal Apple Pie with Peanut Butter Cream????

Krucha szarlotka to to co justyy lubi najbardziej! ???????????????????? z orzechowym kremem! <3

IMG_0119[1]

IMG_0054[1]

Przepis na ciasto i kruszonkę:

150 g grubo zmielonych orzechów- nerkowce, migdały, ziemne

100g wiórków koksowych

50 g mąki z cieciorki

100 g mąki kokosowej

5 łyżkek płatków jaglanych/owsianych/orkiszowych

3 łyżki otrębów- ja używam gryczane

Opcjonalnie łyżka nasion goji 😉

Jajko

4 łyżki oleju kokosowego

Wykonanie: ubite jajko dodajemy do pozostałych składników i mieszamy aż ciasto nie będzie się zbytnio rozpadać, w razie czego należy dodać więcej oleju. Dzielimy na dwie części, jedną troche mniejszą wykładamy spód i podpiekamy przez 10 min w 180*C.

Jabłka:

4 duże jabłka pokrojone w kostkę, 3 łyżki cynamonu i 3 łyżki ksylitolu lub miodu podgrzewamy w garnku, zalewając odrobiną wody, aż jabłuszka puszczą sok i zmękkną.

Na upieczony spód wykładamy jakblko i pozostałą część ciasta. Pieczemy 20 min. 😉

Krem:

4łyżki jogurtu gęstego greckiego, 2 łyżki masła orzechowego i łyżka miodu lub ksylitolu. – miksujemy i polewamy gotowe ciasto, lepiej żeby trochę ostygło, wtedy krem nie będzie się topił! ❤️

IMG_0055[1]

Subscribe to our mailing list

* indicates required
" >

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.