Śledzie w sosie korzennym z chia i granatem! <3

Pierwszy raz, zainspirowana szwedzkim przepisem na śledzie w kawie, w tym roku przygotowywałam śledzie na Wigilijny stół.

Po tym jak wszystkim ogromnie zasmakował przepis z kawą, podczas przygotowywania kolejnej porcji uznałam, że idę na całość.. 🙋🏼a wspomnienie kiedyś jedzonych śledzi z kasza manną pobudziło moja wyobraźnie, żeby do sosu dodać coś chrupiącego. 🤤🙌🏻 ❤️

Moi rodzice, którzy są fanami śledzika i nie jednego próbowali, byli zachwyceni tym przepisem. 🙂 Ja sama, która nie przepadam za śledziem robiłam dokładki! 😀

Musicie spróbować!

Śledzie w sosie korzennym z nasionami chia i garantem
Write a review
Print
Ingredients
  1. 6 filetów śledziowych, 30 g dobrej musztardy, 70 g śmietany, 100 g jogurtu, 30 g oleju, 1 łyżkę kawy, 2 łyżki przyprawy do piernika, 2 łyżki miodu, 3 łyżki nasion chia, 3 łyżki ksylitolu, 1 łyżeczkę soli
Przygotowanie
  1. Wcześniej zamarynowane w podstawowej marynacie płaty śledziowe odcedzamy i kroimy na kawałki.
  2. W misce mieszamy składniki na marynatę do jednolitego połączenia i odstawiamy najlepiej na noc, żeby nasionka spęczniały. Jeśli nie macie czasu możecie od razu zalać filety marynatą. 😉Jeśli zrobicie to rano do kolacji śledzie przejdą marynatą. Gotowe posypujemy pestkami granatu. 😋❤️🌟
http://justdeliciousx.pl/

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required
" >

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.