Breakfast apple corn muffins

Za każdym razem, gdy piękę coś zjabłkami przekonuję się, że to jeden ze smaków dla mnie nie do pobicia…

Tym razem muffiny z jabłkiem, idealne na śniadanie czy do kawy. Chyba najlepsze ze wszystkim, które dotąd robiłam.:)

 

 

Justdeliciousx
Servings: 10
Ingredients
  • 2 średnie jabłka pokrojone w drobną kostkę
  • 60 g gęstego jogurtu
  • 60 g mleka roślinnego
  • 2 jajka
  • 60 g odzywki białkowej smakowej 🙂 lub 40 g ksylitolu zmielonego na proszek i 30 g mąki kokosowej
  • 2 łyżki oleju kokosowego roztopionego i wystudzonego
  • 50 g mąki pełnoziarnistej
  • 30 g maki kukurydzianej
  • łyżka proszku do pieczenia
  • ekstrakt waniliowy
  • szczypta cynamonu
  • dodatkowo na posypkę wiórki kokosowe
Instructions
  1. Łączymy w misce wszystkie suche składniki i dodajemy, jogurt, mleko, ekstrakt, jabłka, olej, mieszkamy dokładnie łyżką. Ubijamy jajka- osobno białka, następnie z zółtkami. Dodajemy jajka do mąki i energicznie mieszkamy dalej łyżką aż masa będzie jednolita. Można uzyć miksera, ale nie jest to konieczne. 😉 Pieczemy 20 minut w 175 stopniach z termoobiegiem. <3

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.