Chocolate muffins with peanut butter frosting!

Babeczki mocno czekoladowe z kremem orzechowym mm..

Przepis na 10 babeczek!

Babeczki:

3 jajka

50 g mielonego lnu

40 g mąki kokosowej

20 g mąki z cieciorki

50 g niesłodzonego kakao

7 łyżek ksylitolu lub 5 łyżek miodu

4 łyżki rozpuszczonego i wystudzonego  masła lub oleju koko

szklanka mleka kokosowego albo wody i lepiej gazowanej!

szczypta soli, cynamonu i łyżeczka kawy rozpusczalnej

łyżeczka ekstraktu waniliowego i proszku do pieczenia

Wykonanie:

Do wszystkich składników delikatnie nalezy wmieszać ubite jajka. Dzielimy masę do foremek i pieczemy 20 minut w 175*C.

Krem:

ok. 100 g twarogu- brałam na oko 🙁

2 duże łyżki masła orzechowego

2 łyżki ksylitolu lub miodu

wszystko dokładnie miksujemy, jeśli chcecie sztywniejszą masę dodajcie twarogu, jeśli rzadszą troszkę mleka lub wody.:)

Ostudzone muffinki dekorujemy kremem. <3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.