Chocolate peanut butter cups with raspberries! <3
Czekoladki gotowe w niewięcej niż półgodziny. Na dobrą i złą pogodę. 😉 Powodują poprawę humoru, niezalecane dla osób, które chcą rozpływać się w smutku, a nie czekoladowej krainie! 😉
Guziczki z masy kakaowej, z których korzystałam w przepisie dostaniecie tutaj: http://bit.ly/2ccWbW8 a z kodem: JUSTDELICIOUS10 jest -10% na wszystkie produkty na stronie! 😉

Chocolate peanut butter cups with raspberries! <3
Składniki
- - 10 guziczków z masy kakaowej MyProtien lub 6-8 kostek gorzkiej czekolady
- - 150 ml mleka roślinnego
- - 5 łyżek miodu lub 3 łyżki ksylitolu/stewii lub można użyć słodkiego syropu bezcukry
- - 4 łyżki masła orzechowego
- - maliny
Wykonanie
-
Guziczki/czekoladę rozpuszczamy razem z mlekiem i słodzikiem albo w garnku na najmniejszym ogniu cały czas mieszając lub w mikofralii przez 2 minuty, mieszając co 30 sekund.
-
Kiedy uzyskamy gładką masę rozlewamy połowe jej do foremki na babeczki wyłożone papierkami i mrozimy przez 10 minut. Wyjmujemy i układamy maliny a na nie masło orzechowe i mrozimy przez 5 minut, poczym oblewamy pozostałą masą czekoladową.
-
Po 10 minutach w zamrażalce czekoladki są gotowe! <3