Chocolate peanut butter cups with raspberries! <3

Chocolate peanut butter cups with raspberries! <3

Czekoladki gotowe w niewięcej niż półgodziny. Na dobrą i złą pogodę. 😉 Powodują poprawę humoru, niezalecane dla osób, które chcą rozpływać się w smutku, a nie czekoladowej krainie! 😉

Guziczki z masy kakaowej, z których korzystałam w przepisie dostaniecie tutaj: http://bit.ly/2ccWbW8 a z kodem: JUSTDELICIOUS10 jest -10% na wszystkie produkty na stronie! 😉

Chocolate peanut butter cups with raspberries! <3
Author: Justdeliciousx
Ingredients
  • - 10 guziczków z masy kakaowej MyProtien lub 6-8 kostek gorzkiej czekolady
  • - 150 ml mleka roślinnego
  • - 5 łyżek miodu lub 3 łyżki ksylitolu/stewii lub można użyć słodkiego syropu bezcukry
  • - 4 łyżki masła orzechowego
  • - maliny
Instructions
  1. Guziczki/czekoladę rozpuszczamy razem z mlekiem i słodzikiem albo w garnku na najmniejszym ogniu cały czas mieszając lub w mikofralii przez 2 minuty, mieszając co 30 sekund.
  2. Kiedy uzyskamy gładką masę rozlewamy połowe jej do foremki na babeczki wyłożone papierkami i mrozimy przez 10 minut. Wyjmujemy i układamy maliny a na nie masło orzechowe i mrozimy przez 5 minut, poczym oblewamy pozostałą masą czekoladową.
  3. Po 10 minutach w zamrażalce czekoladki są gotowe! <3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.