Coconut and rasberries pancakes! <3

Naleśniki są wyjątkowe, bo z mąki kokosowej. Jest ona bardziej kleista niż zwykła mąka, dlatego ciasto wychodzi delikatniejsze, a zapach usmażonych placuszków jest nie do opisania. 😉

Przepis na jedną porcję pankcaków.

Składniki:

1 jajko

2 duże łyżki mąki kokosowej

ok. 100 ml mleka migdałowego

szczypta sody oczyszczonej

kropla aromatu wanilinowego

maliny

dodatki: gęsty jogurt grecki, starta gorzka czekolada.

Wykonanie:

Jajko należy ubić, następnie dodać mleko i aromat i ponownie zmiksować. Do puszystej masy dosypujemy sypkie składniki, maliny i dokładnie mieszamy.

Naleśniki smażymy na oleju kokosowym, klarowanym maśle lub PAM’ie z dwóch stron. Układamy na talerzu z jogurtem i ścieramy czekoladę, która po chwili się rozpuści!

Popołudnie przy kawie, maliny, kokos, czekolada… mmm <3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.