cranberries and white chocolate cookies!

Wszystko się rozeszło o dwa produkty, które nie mogłam się doczekać by użyć. Po raz pierwszy w moich rękach znalazła się mąka migdałowa- którą dostałam w styczniowym Health Boxie. Do tego przyszła do mnie wyczekiwana paczka od MyProtein, a w niej organiczna biała masa kakaowca w postaci guziczków! Czyli biała czekolada bez cukru, czyste kakao. 

 

Tak podzieliłam masę, że ciastka wyszły ogromne, bo rozlewały się na blachy, ale tak właśnie miało być, coś innego niż typowe kruche- te są bardziej miękkie i puszyste. 😉

Health Boxa możecie kupić taniej z kodem- justdeliciousx. 

Guziczki znajdziecie tutaj: http://bit.ly/2ccWbW8

 na nie i wszystkie inne produkty od MyProtein dostaniecie -10 % wpisując kod: JUSTDELICIOUSC10 ! 🙂

A teraz do pracy, pora zrobić pyszne ciastka. 🙂 

Ciastka z mąki migdałowej z białą czekoladą i żurawiną
Servings: 20
Author: Justdeliciousx
Ingredients
  • 60 g mąki migdałowej
  • 60 g odżywki białkowej- moja Impact Whey Protein od MyProtein 🙂 lub 60 g mąki migdałowej więcej/80 g mąki kokosowej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • poł szklanki mleka kokosowego
  • ekstrakt waniliowy
  • proszek do pieczenia
  • dodatki: po 2 garści żurawiny nerkowców i guziczków z białej czekolady!
Instructions
  1. Wszystkie sypkie składniki łączymy w jednej misce. Ubijamy jajka i miksujemy je z masłem orzechowym i mlekiem. Przelewamy wszystko do sypkich składników i dokładnie mieszamy. Dodajemy rozdrobnione orzechy, żurawinę i czekoladę i mieszkamy. Pieczemy 12 minut w 160* C.
Recipe Notes

lekko ciepłe są genialne! Na następny dzień zaniosłam je dla grupy na zajęcia z Acrojogi, były świetną przekąską treningową! 😉

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.