Halloween! Czekolada! Dynia! Ozdoby! 😉

Halloween brownie cupcakes??
Servings: 9
Składniki
- 2 jajka
- 200 g puree z dyni
- 2 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki gęstego jogurtu
- 30 g mielonego siemienia lnianego
- 60 g mąki kokosowej i 30 g ksylitolu lub 80 g smakowej odżywki białkowej
- 5 dużych łyżek kakao można dać więcej, choć u mnie smak czekolady i tak był bardzo wyraźny
- proszek do pieczenia
- ekstrakt z wanilii
- cynamon
Wykonanie
-
Łączymy w misce wszystkie suche składniki i ubijamy osobno białka jaj. Do miski dodajemy reszte mokrych składników i na końcu delikatnie dodajemy białka, cały czas mieszając do powstania jednolitej konsystencji. Pieczemy przez 20-25 minut w 180* C. Studzimy lekko uchylając piekarnik, by nie opadły.
Frosting
-
Najpierw wykonujemy bazę, którą będziemy mieszać z pozostałymi składnikami. Moje dwie ulubione to krem z twarożku lub z twardego oleju kokosowego, na który przepis możecie przeczytać tutaj : https://justdeliciousx.pl/chocolate-coconut-butter-cake-with-berries-3/
-
W tym przepisie zdecydowałam się użyć twarogu. 😉
Oto 3 pomysły z jego użyciem
-
twarożek plus ekstrakt waniliowy, posypka z surowych ziarenek kakao
-
twarożek plus młody jęczmień/spirulina i łyzeczka stewii, dekoracja guziczki z masy kakaowej od MyProtein i jagody goji
-
twarożek plus puree z dyni z pestki dynii 🙂
2 komentarze
Ile babeczek wychodzi z przepisu?
9 🙂