fbpx

Halloween brownie cupcakes!

by justdeliciousx

Halloween! Czekolada! Dynia! Ozdoby! 😉

 

Halloween brownie cupcakes??
Servings: 9
Author: Justdeliciousx
Składniki
  • 2 jajka
  • 200 g puree z dyni
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki gęstego jogurtu
  • 30 g mielonego siemienia lnianego
  • 60 g mąki kokosowej i 30 g ksylitolu lub 80 g smakowej odżywki białkowej
  • 5 dużych łyżek kakao można dać więcej, choć u mnie smak czekolady i tak był bardzo wyraźny
  • proszek do pieczenia
  • ekstrakt z wanilii
  • cynamon
Wykonanie
  1. Łączymy w misce wszystkie suche składniki i ubijamy osobno białka jaj. Do miski dodajemy reszte mokrych składników i na końcu delikatnie dodajemy białka, cały czas mieszając do powstania jednolitej konsystencji. Pieczemy przez 20-25 minut w 180* C. Studzimy lekko uchylając piekarnik, by nie opadły.
Frosting
  1. Najpierw wykonujemy bazę, którą będziemy mieszać z pozostałymi składnikami. Moje dwie ulubione to krem z twarożku lub z twardego oleju kokosowego, na który przepis możecie przeczytać tutaj : https://justdeliciousx.pl/chocolate-coconut-butter-cake-with-berries-3/
  2. W tym przepisie zdecydowałam się użyć twarogu. 😉
Oto 3 pomysły z jego użyciem
  1. twarożek plus ekstrakt waniliowy, posypka z surowych ziarenek kakao
  2. twarożek plus młody jęczmień/spirulina i łyzeczka stewii, dekoracja guziczki z masy kakaowej od MyProtein i jagody goji
  3. twarożek plus puree z dyni z pestki dynii 🙂

 

Te posty mogą Cię zainteresować

2 komentarze

Ania 28 października, 2016 - 6:36 am

Ile babeczek wychodzi z przepisu?

Reply
justdeliciousx 30 października, 2016 - 12:54 pm

9 🙂

Reply

Leave a Comment

Recipe Rating




Przebywając na tej witrynie wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek. Lubię Ciasteczka! Czytaj Więcej