Halloween brownie cupcakes!

Halloween! Czekolada! Dynia! Ozdoby! 😉

 

Halloween brownie cupcakes🍩🎃
Servings: 9
Author: Justdeliciousx
Ingredients
  • 2 jajka
  • 200 g puree z dyni
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki gęstego jogurtu
  • 30 g mielonego siemienia lnianego
  • 60 g mąki kokosowej i 30 g ksylitolu lub 80 g smakowej odżywki białkowej
  • 5 dużych łyżek kakao można dać więcej, choć u mnie smak czekolady i tak był bardzo wyraźny
  • proszek do pieczenia
  • ekstrakt z wanilii
  • cynamon
Instructions
  1. Łączymy w misce wszystkie suche składniki i ubijamy osobno białka jaj. Do miski dodajemy reszte mokrych składników i na końcu delikatnie dodajemy białka, cały czas mieszając do powstania jednolitej konsystencji. Pieczemy przez 20-25 minut w 180* C. Studzimy lekko uchylając piekarnik, by nie opadły.
Frosting
  1. Najpierw wykonujemy bazę, którą będziemy mieszać z pozostałymi składnikami. Moje dwie ulubione to krem z twarożku lub z twardego oleju kokosowego, na który przepis możecie przeczytać tutaj : https://justdeliciousx.pl/chocolate-coconut-butter-cake-with-berries-3/
  2. W tym przepisie zdecydowałam się użyć twarogu. 😉
Oto 3 pomysły z jego użyciem
  1. twarożek plus ekstrakt waniliowy, posypka z surowych ziarenek kakao
  2. twarożek plus młody jęczmień/spirulina i łyzeczka stewii, dekoracja guziczki z masy kakaowej od MyProtein i jagody goji
  3. twarożek plus puree z dyni z pestki dynii 🙂

 

2 thoughts on “Halloween brownie cupcakes!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.