HO HO HO! Gingerbread ice creams <3

W weekend jadłam lody piernikowe od Grycana… dodatkowo od jakiegoś czasu miałam w planie zrobić swoją własną zdrową wersje. 😉 

długo się nie zastanawiałam! miałam ciężki orzech do zgryzienia, żeby dorównać smakiem tym z Grycana. 😉

nie smakują tak samo, ale smakują przepysznie… ja śmię powiedzieć, że lepiej niż te sklepowe! w końcu dodatkowo mają w sobie nutkę ciepłej domowej atmosfery, która na święta jest idealna.. 😉

Przepis na porcję dla 2 osób! 🙂

Lody piernikowe 🙂
Servings: 2
Author: Justdeliciouscx
Ingredients
  • 3 zamrożone banany mrozimy pokrojone na kawałki
  • 100 g twardego twarogu z opakowania lub w wegańskiej wersji- naturalne tofu
  • łyżka masła orzechowego
  • łyżka miodu
  • 4 łyżki przyprawy do piernika bez cukru lub 2 łyżki cynamonu łyżka imbiru, pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • dwie duże garści orzechów i rodzynek 🙂
Instructions
  1. Wszystko oprócz orzechów i rodzynek dokładnie blendujemy na jednolitą konsystencje, jeżeli chcecie skrócić sobie ten czas możecie najpierw banany lekko oblać gorącą wodą, ale tylko przez 10 sekund! Będzie się łatwiej je blendować 🙂 Po jakiś 2-3 minutach dorzucamy orzechy i rodzynki i dokładnie mieszkamy łyżką. Możemy jeść od razu, lub jeśli chcemy by zyskały idealną lodową konsystencję- wlewamy do formy i mrozimy ok. godziny. 🙂 Po wyjęciu trzeba odczekać 2 minuty i można nakładać! <3

One thought on “HO HO HO! Gingerbread ice creams <3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.