Idealny sernik malinowo-orzechowy!

Tak bardzo miałam ochotę na sernik.. 🙂

Oczywiście musiał być niebanalny, ale również chciałam by jego konsystencja była perfekcyjna! Jak w tradycyjnym serniku. 🙂

Zdecydowanie udało się.. polecam Wam okropnie ten przepis, bo jest prosty, sernik wychodzi idealny, mokry, puszysty mmm.. ! 

By dodać mu fantazji zrobiłam do niego dyniowo- orzechowy mus.

Poezja!

Oto przepis 🙂

 

Idealny sernik!
Przepis jest na niewielką formę, ale możecie go podwoić by zrobić duzy sernik i trzymać 1,5 h w piekarniku!
Author: Justdeliciousx
Ingredients
Sernik
  • 450 g zmielonego twarogu z wiaderka na sernik- sprawdzić by był bez cukru
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • opakowanie malinowego budyniu bez cukru 45 g
  • 6 łyżek ksylitolu/cukru kokosowego lub innego słodzika
Krem
  • ok.6 łyżek puree z dyni
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • szczypta cynamonu kurkumy i kardamonu
  • 3 łyżki miodu
polewa
  • rozpuszczone 5 kostek gorzkiej czekolady
dodatki
  • owoce posiekane orzechy nerkowca, kawałki czekolady
Instructions
  1. Rozgrzewamy piekarnik do 150*C. Ubijamy białka na sztywną pianę. Resztę składników blendujemy- razem z żółtkami. Stopniowo i delikatnie dodajemy białka do masy cały czas spokojnie mieszając. Przelewamy na wyłożoną papierem dopieczenia formę i pieczemy 50 minut.
  2. Po tym czasie lekko uchylamy piekarnik na 2 minuty po czym zamykamy na 2 minuty i powtarzamy to 3 razy, na koniec zostawiamy uchylony piekarnik do wystygnięcia. Przygotowujemy dyniowo- orzechowy mus blendując wszystkie składniki! Nakładamy na wystudzony sernik i dekorujemy dodatkami. 🙂

 

ZapiszZapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.