Baton najlepszych wspomnie艅 z gimnazjum.. 馃檪 w zdrowej wersji 馃槈

Kinder country!
Sk艂adniki
- 250 g twarogu
- 400 g jogurtu greckiego lub gestego serka homogenizowanego
- 3 艂y偶ki 偶elatytny rozpuszczonej w 100 ml wody i wystudzonej
- 1 miarka od藕ywki smakowej biala czekolada mozecie uzyc innej
- slodzilam stewia- 3 艂y偶ki mozecie uzy膰 ksylitolu ok. 6 lyzek lub miodu(wtedy dajcie wiecej odzywki lub twarogu)
- 1 szklanke ekspanodwanej pszenicy- gdybym robi艂a drugi raz da艂abym 1 5 szklanki. 馃槈
Polewa
- 70 g ciemnej lub mlecznej czekolady z 200 ml g臋stego mleka kokosowego
- slodzik- i mnie 3 lyzki stewii mo偶na da膰 ksylitol albo mi贸d.
Wykonanie
-
Wszystko opr贸膰z ekspandowanej pszenicy blendujemy na gl膮dk膮 mas臋 na ko艅cu dodaj膮c 偶elatyn臋. Dosypujemy ekspandowan膮 pszenic臋, miszamy i wyk艂adamy na blache. Rozpusczamy 70 g ciemnej lub mlecznej czekolady z 200 ml gestego mleka kokosowego plus slodzik- i mnie 3 lyzki stewii, mozecie dac ksylitol albo miod. Wysz艂o bardzo s艂odkie! Wystudzon膮 czekolad臋 wylewamy na serkowa mase, posypujemy wszystko dodatkowo pszenica i wstawiamy do lodowki. Po godzinie ju偶 jest gotowe 馃槈
Recipe Notes
Lepiej trzyma膰 w lod贸wce, aczkolwiek w temperaturze pokojowej te偶 si臋 nie rozwala! <3 smacznego 馃槈