fbpx

Mokre dyniowo- malinowe babeczki z orzechami.

by polecjustyna

bezglutenowe, bez cukru, paleo. Delikatne i aromatyczne. ????Idealne do walki z grudniowym postanowieniem no sugar do Wigili! ????

Przepis na 9 babeczek:
Sk艂adniki:
200 g puree z dyni- pieczemy dynie przykryt膮 foli膮 aluminiow膮 w zale偶no艣ci od jej wielko艣ci przez 30-60 minut w 200*C a偶 b臋dzie mi臋kka, czekamy a偶 wystygnie i miksujemy 馃檪
3 du偶e jajka
1 艂y偶ka oleju kokosowego
100 g mro偶onych malin
1 艂y偶ka mielonego lnu
2 艂y偶ki m膮ki kokosowe
ok. 2 gar艣cie orzech贸w- ja u偶y艂am nerkowc贸w
przyprawa do piernika
na polewe:
serek naturalny bieluch,
armat waniliowy lub ziarenka wanilii
pra偶one p艂atki migda艂贸w

Wykonanie:
Ubijamy bia艂ka z odrobin膮 soli na sztywn膮 pian臋, dodajemy 偶贸艂tka i dalej ubijamy. W osobnej misce mieszamy m膮k臋 kokosowa z lnem i przypraw膮 , dodajemu puree i ubite jajka. Wszystko dok艂adnie mieszkamy 艂y偶k膮. Na koniec do dorzucamy orzechy i maliny i zn贸w mieszamy. Mas臋 wylewamy do foremek i pieczemy w 175*C przez 25-30 minut a偶 bed膮 delikatnie przypieczone. 聽Nie otwieramy od razu piekarnika, nale偶y poczeka膰 a偶 babeczki wystygn膮. Wtedy ju偶 mo偶emy udekorowa膰 je waniliowym jogurtek i obsypa膰 przypra偶onymi migda艂ami! 聽jum

nast臋pnym razem dodam kawa艂ek gorzkiej czekolady do 艣rodka! 馃槈 <3

Te posty mog膮 Ci臋 zainteresowa膰

Leave a Comment

Przebywaj膮c na tej witrynie wyra偶asz zgod臋 na u偶ywanie ciasteczek. Lubi臋 Ciasteczka! Czytaj Wi臋cej