fbpx

No bake caramel and nuts tart <3

by justdeliciousx

 

Bardzo prosty przepis, który wprowadza mnie w powoli w atomosfere światecznych wypieków! 

Niedługo będę mieć niesamowitą przyjemność poprowadzić warszaty z ze światecznych wypieków! Dlatego kilka przepisów szykuje specjalnie na tą okazję. Karmel do ciasta zostanie wykonany na warsztatach, dlatego nie podaje na niego przepisu! 😉 Zapraszam na warsztaty tam się dowiecie jak go wykonać oraz wiele wiele innych pyszności!

Wszystkie szczegóły tutaj 😉
https://www.facebook.com/events/1394134757293515/
bardzo serdecznie zapraszam! <3

 

Orzechowa tarta z karmelem bez pieczenia
Author: Justdeliciousx
Składniki
na spód
  • 300 orzechów- ja użyłam laskowych ale możecie przebierać w nerkowcach,migdałach, brazylijskich itd.
  • pół szklanki daktyli zalanych ciepłą wodą
  • 3 łyżki niesłodzonego kakao
  • ekstrat z wanili
  • 2 łyżki miodu
Wypełnienie
  • 150 g połtlustego twarogu
  • 300 g gęstego jogurtu lub jeśli możecie kupić w Lidlu to mojego ulubionego serka homogenizowanego do sernika na zimno!
  • 2 łyżki stewii lub 4 ksylitolu
Wykonanie
  1. Wszystkie składniki na spód (wode po daktylach również) miksujemy w moździerzu lub blenderze. Jeśli nie będzie się lepić możecie dodać trochę więcej miodu.Wykładamy na przygotowaną formę do tarty i palcami rozpłaszczamy ciasto i wypełniamy formę tak, żeby nie było dziurek!
  2. Wkładamy do zamrażalnika i w tym czasie robimy krem.:) Wszystkie składniki dokładnie miksujemy, wylewamy na spód. Należy przechowywać ją w lodówce i wyjąć parę minut przez podaniem.
  3. Mniam!

 

 

 

Te posty mogą Cię zainteresować

5 komentarzy

Iwona 21 listopada, 2016 - 12:48 pm

Bardzo podoba mi się przepis, zwłaszcza, że mój piekarnik nie jest stworzony do ciast.. możesz zdradzić, który to Twój ulubiony serek ?

Reply
justdeliciousx 23 listopada, 2016 - 12:57 pm

tak jak napisałam w przepisie ten homogenizowany z Lidla do sernika na zimno jest w smaku moim faworytem 🙂 korzystam też z gęstego greckiego Bakomy! zawsze w tych kremach i sernikach chodzi o to, żeby był jak najbardziej tłusty i gęsty 😉

Reply
Jud 22 listopada, 2016 - 3:17 pm

Niby proste składniki, a wygląda bardzo efektownie 🙂

Reply
Nicol 5 grudnia, 2016 - 7:48 pm

A jak zrobilas ten karmel ? ;D

Reply
justdeliciousx 7 grudnia, 2016 - 2:24 pm

przeczytaj to co pisałam w poście 🙂

Reply

Leave a Comment

Recipe Rating




Przebywając na tej witrynie wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek. Lubię Ciasteczka! Czytaj Więcej