No bake caramel and nuts tart <3

 

Bardzo prosty przepis, który wprowadza mnie w powoli w atomosfere światecznych wypieków! 

Niedługo będę mieć niesamowitą przyjemność poprowadzić warszaty z ze światecznych wypieków! Dlatego kilka przepisów szykuje specjalnie na tą okazję. Karmel do ciasta zostanie wykonany na warsztatach, dlatego nie podaje na niego przepisu! 😉 Zapraszam na warsztaty tam się dowiecie jak go wykonać oraz wiele wiele innych pyszności!

Wszystkie szczegóły tutaj 😉
https://www.facebook.com/events/1394134757293515/
bardzo serdecznie zapraszam! <3

 

Orzechowa tarta z karmelem bez pieczenia
Author: Justdeliciousx
Ingredients
na spód
  • 300 orzechów- ja użyłam laskowych ale możecie przebierać w nerkowcach,migdałach, brazylijskich itd.
  • pół szklanki daktyli zalanych ciepłą wodą
  • 3 łyżki niesłodzonego kakao
  • ekstrat z wanili
  • 2 łyżki miodu
Wypełnienie
  • 150 g połtlustego twarogu
  • 300 g gęstego jogurtu lub jeśli możecie kupić w Lidlu to mojego ulubionego serka homogenizowanego do sernika na zimno!
  • 2 łyżki stewii lub 4 ksylitolu
Instructions
  1. Wszystkie składniki na spód (wode po daktylach również) miksujemy w moździerzu lub blenderze. Jeśli nie będzie się lepić możecie dodać trochę więcej miodu.Wykładamy na przygotowaną formę do tarty i palcami rozpłaszczamy ciasto i wypełniamy formę tak, żeby nie było dziurek!
  2. Wkładamy do zamrażalnika i w tym czasie robimy krem.:) Wszystkie składniki dokładnie miksujemy, wylewamy na spód. Należy przechowywać ją w lodówce i wyjąć parę minut przez podaniem.
  3. Mniam!

 

 

 

5 thoughts on “No bake caramel and nuts tart <3

  1. Bardzo podoba mi się przepis, zwłaszcza, że mój piekarnik nie jest stworzony do ciast.. możesz zdradzić, który to Twój ulubiony serek ?

    1. tak jak napisałam w przepisie ten homogenizowany z Lidla do sernika na zimno jest w smaku moim faworytem 🙂 korzystam też z gęstego greckiego Bakomy! zawsze w tych kremach i sernikach chodzi o to, żeby był jak najbardziej tłusty i gęsty 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.