no-bake cheesecake pumpkin bars

Strasznie miałam ochotę na coś orzeźwiającego, puszystego, ale też z kruchym dodatkiem 🙂 To ciasto wpisuje sie w 100 % w moje gusta 😉 Na prawdę, ciężko mi było się od niego oderwać, to chyba jedyna wada… na prawdę nie da się zakończyć na jednym kawałku… ale w sumie po co to robić! 😀

Niebo bez wyrzutów sumienia, a czas jaki spędzicie w kuchni to 15 minut <3

 

No bake cheesecake pumpkin bars
Servings: 30
Author: Justdeliciousx
Ingredients
spód
  • 300 g dowolnych orzechów
  • 100 g daktyli zalanych gorącą wodą
warstwa serowa
  • 550 g twarogu sernikowego z wiaderka bez cukru lub normlany twaróg dobrze zmiksowany
  • 400 g serka homogenizowanego do sernika na zimno lub gęstego jogurtu greckiego
  • 4 łyżki żelatyny z 1/3 szklanki gorącej wody
  • 4 łyżki ksylitolu
  • ekstrakt waniliowy
warstwa dyniowa
  • kilka łyżek gotowej warstwy serowej
  • dowolna ilość puree z dyni
  • ksylitol/stewia
  • wanilia
Instructions
  1. Wszystkie składniki na spód dokładnie miksujemy, ja używam elektrycznego młynka, jeśli nie będzie sie wystarczająco lepić, można dodać trochę więcej wody. Wykładamy formę i wkładamy do zamrażalnika lub lodówki. W tym czasie miksujemy wszystkie składniki na warstwe serową, oprócz rozpuszczonej w wodzie żelatyny. Kiedy żelatyna wystygnie dolewamy ją do warstwy i dokładnie mieszkamy łyzką. Wylewamy na spód zostawiając kilka łyżek na warstwe dyniową, a ona zaleźy od Was, możecie dać tyle puree jak duża chcecie żeby była oraz posłodzić wedle upodobań. 🙂 Najlepiej na pół godziny odstawić warstwe serową do lodówki, żeby zgęstniała i dopiero wylać na nią dyniową. Po 2 godzinach ciasto jest gotowe do jedzenia!
Recipe Notes

Ja ciasto polałam syropem klonowym od MyProtein i obsypałam wiórkami kokosowymi! 🙂
Smacznego <3

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.