Proste, pieczone, drożdżowe pączki z dynią, nadziane dżemem z polewą biała czekolada!

Przygotowałam przepis na wyjątkowe pączki. 💗

Całkowicie serio nigdy nie byłam specjalną fanką tradycyjnych pączków. 🤷🏼‍♀️Dlatego, możecie mi zarzucić, że to nie są prawdziwe smażone pączki i zgodzę się w 100%, ale i tak tych NIE ODDAŁABYM ZA ŻADNE INNE!!😳😂💗


Z trudem teraz się powstrzymuję by nie zjeść wszystkich od razu.. 😩z pełnoziarnistej eko mąki, pieczone, drożdżowe z dodatkiem dyni, nadziane dżemem, oblane polewą z białej czekolady i posypane skórką pomarańczową oraz gwiezdnym proszkiem z buraka. 🙏🏻💫🍩 Mam też dla Was wersje glutenfree! 🙂 

Do dekoracji pączków użyłam produktów z serii organicznej My Protein.. te proszki mają specjalną półkę u mnie w kuchni! 

 

Dzięki nim podniosłam poziom swoich wypieków. 🙂 Jestem zdecydowanie bardziej kreatywna i mam więcej możliwości podczas wypieków, dlatego szczerze Wam polecam sprobować czegoś z tej serii. 

Tutaj link do tych produktów : http://tidd.ly/8e38a2ae

przypominam, że z kodem JUSTDELICIOUS10 na wszystkie produkty MyProtein jest stała zniżka -10 %

W tym przepisie wykorzystałam: organiczne guziczki z białej czekolady, organiczny proszek z buraka. 

Polecam Wam z tej serii też szczególnie kakao, cukier kokosowy oraz herbatę matcha!

 

Pieczone pączki nadziane dżemem z białą czekoladą!
Author: Justdeliciousx
Ingredients
  • 600 g mąki- można użyć mąki tylko jednego rodzaju pełnoziarnistej bądź jaglanej ale najlepsza mieszanka jest w proporcjach: 300 g pełnoziarnistej, 100 g jaglanej, 150 g mąki z ciecierzycy, 50 g mąki ziemniaczanej.
  • 3/4 szklanki mleka roślinnego z kartonu sojowe, migdałowe, owsiane, ryżowe, kokosowe itd.
  • 70 g masła klarowanego
  • 50 g mleka kokosowego z puszki
  • 60 g świeżych drożdży
  • 2 jajka
  • 4 łyżki stewii + łyzka esencji waniliowej lub waniliowe kropelki stewii ok. 2 łyżek- moje są z MyProtein 🙂
  • 0,5 szklanki puree z dyni- pieczona dynia zblendowana lub można kupić mrożoną i zrobić z niej puree. Możecie wymienić to puree na 4 łyżki gęstego jogurtu lub ominąć.
  • szczypta soli
moje dodatki
  • malinowy dżem
  • opakowanie jogurtu greckiego
  • 30 g białej czekolady w guziczkach
  • proszek z buraka
  • kandyzowana skórka z pomarańczy
Instructions
  1. Zaczynamy od przygotowania rozczynu. Mieszamy dokładnie drożdże z połową mleka i łyżką mąki, odstawiamy. Podgrzewamy pozostałą część mleka. Rozpuszczamy i studzimy masło.Do rozczynu delikatnie miksując dodajemy jajka, sól, mleko, wanilię i stewie, stopniowo mąkę i masło. Wyrabiamy ciasto przez ok 10 minut. Odstawimy przykryte w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę.
  2. Bierzemy po garstce ciasta, formujemy kulkę, którą rozpłaszczamy robiąc dziurkę w środku- nadziewamy dżemem( mała łyżka) i z powrotem zaklejamy. 🙂
  3. Układamy pączki na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 15 minut w 180*C.
  4. Studzimy i dekorujemy. Krem: rozpuszczona biała czekolada połączona z jogurtem i odrobiną wanilii !
Recipe Notes

Smacznego i tłustego Tłustego Czwartku! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.