Proteinowe batony biała czekolada, masło orzechowe i czekolada! <3

Proteinowe batony biała czekolada, masło orzechowe i czekolada! <3

Pierwszy raz zebrałam się zrobić batony, którę będą miały konsystencję niczym mój ulubiony Snickers.. po spróbowaniu już wiem, że Snickers się chowa. 😀
By były zwarte i nie rzpuszczały się w 5 minut użyłam inaczej niż wszyscy oprócz odżywki proteinowej.. twarogu.:)
Po wyjęciu z zamrażalnika trzeba poczekać do 10 minut, żeby je pokroić.
W ciepłe dni mogą się topić bez bycia w lodówce, ale kilka godzin wytrzymają. 🙂 Po pokrojeniu trzymałam je dalej w zamrażalniku. Jeśli macie chotę na lody można je również zblendować..
Poezja! 😀

Proteinowe batony biała czekolada, masło orzechowe i czekolada! <3
Servings: 6
Author: Justdeliciousx
Ingredients
1 warstwa
  • - 250 g twarogu ja użyłam półtlustego, ale każdy będzie dobry, ważne by był to twardy twaróg, nie żaden serek!
  • - 120 g odżywki białkowej o smaku białej czekolady ja używam MyProtein Impact Whey Protein, możecie użyć dowolnej i kombinować ze smakiem 😉
  • - 60 g mąki kokosowej
  • - 3 łyżki jogurtu greckieg0
  • - opcjonalnie kilka kropel ekstraktu z wanilii
2 warstwa
  • - 4 duże łyżki masła orzechowego
  • - pół puszki mleka kokosowego nieodtłuszczonego
  • - szczypta cynamonu
  • - orzechy ziemne
3 warstwa
  • - 4 kostki ciemnej czekolady
  • - 2 łyżki ksylitolu/stewii/miodu
  • - 2 łyżki mleka kokosowego
Instructions
  1. Składniki na pierwszą warstwę blendujemy razem na gładką masę i wylewamy do formy, którą wkładamy do zamrażalnika. Po pół godzinie, jeśli 1 warstwa już zamarzła robimy drugą mieszając dokładnie wszystkie składniki oprócz orzechów i wylewamy ją na wierz pierwszej. Posypujemy orzechami lekko je wpychając. Gdy 2 warstwy zastygną, możemy wykonać trzecią, czyli rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i słodzikiem bądź miodem. Ja robię to w mikrofalówce. Oblewamy batony i mrozimy przez noc w zamrażalniku! Na następny dzień mamy zgłody jakiekolwiek inne słodkości. 😉

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.