fbpx

Najlepszy przepis na zdrowe kokosanki!

by justdeliciousx

Ukochane, kokosowe, ekspresowe. 🙂 Są bardzo proste do zrobienia i zawsze oczarują gości.. o czym mowa? Oczywiście o kokosankach! Oto mój najlepszy przepis na zdrowe kokosanki!

Prościej się nie da! Kokos i dobrze ubite białka plus słodzik.

Tylko 3 składniki, by powstały te cudowne kokosowe pyszności!

Nie wyrzucajcie żółtek z jajka- możecie rano dodać je do smoothie lub jajecznicy! 🙂 Inny sposób to zrobienia maseczki na włosy. 

Ostatni raz, gdy robiłam ten przepis to właśnie, dlatego, że dostałam nagłą wiadomość o imprezie, na którą każdy coś przynosił! Smak kokosa za mną chodził od kilku dni, więc decyzja była prosta! 🙂

Wszyscy byli zachwyceni kokosankami! Strasznie mnie to cieszy, bo kolejny raz prostota wygrała!

Przy okazji, jak możecie się spodziewać z tego przepisu, wyjdzie ich na prawdę sporo, a jedna będzie mieć tylko ok. 40 kcal. 🙂

Tzn, że na śniadanie możecie je jeść do woli! 😀 

Ten przepis na zdrowe kokosanki możecie nawet zapamiętać na pamięć. W końcu takie rzeczy przydają się wszędzie. 🙂 

Jeśli lubisz takie proste i klasyczne przepisy to polecam Ci również mój przepis na zdrowe krówki! Znajdziesz go w moim ebooku tutaj: https://justdeliciousx.pl/produkt/ebook-justdeliciousx/

Cudownego kokosowego pieczenia!

 

Kokosanki
Author: Justdeliciousx
Składniki
  • 4 duże lub 5 mniejszych białek jaj
  • 130 g wiórków kokosowych
  • dowolnie: 2 łyżki ksylitolu plus miarka smakowej odźywki białkowej- moja to Impact Whey Protein link tutaj: http://bit.ly/2aVYn2E lub po prostu 8 łyżek ksylitolu
opcjonalnie
  • 4 krople esencji waniliowej
Wykonanie
  1. Rozgrzewamy piekarnik do 160*C. Ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy pozostałe składniki, mikusjemy do połączenia się masy. Wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 12-15 minut. 🙂 Studzimy i wcinamy.
Recipe Notes

można polać czekoladą. Najlepiej smakują jakieś 20 minut po końcu pieczenia! 🙂

 

 

ZapiszZapisz

ZapiszZapisz

Te posty mogą Cię zainteresować

2 komentarze

Kasia 8 stycznia, 2017 - 12:29 pm

Jeśli użyję cukru trzcinowego, to mam go dać tyle samo, co słodzika?:)

Reply
justdeliciousx 8 stycznia, 2017 - 2:25 pm

o połowe mniej!

Reply

Leave a Comment

Recipe Rating




Przebywając na tej witrynie wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek. Lubię Ciasteczka! Czytaj Więcej