Pumpkin chocolate swirl muffins!

Słodkie, sycące i zdrowe dyniowe babeczki z czekoladą. 😉

Pumpkin chocolate swirl muffins!
Author: Justdeliciousx
Ingredients
  • 3 ubite białka
  • 250 g purée z dyni
  • 80 g mielonego siemienia lnianego
  • 20 g mąki ryżowej
  • 100 g odżywki białkowej smakowej
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 2 łyżki mąki koksowej
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 100 ml mleka roślinnego
  • duży chlust wody gazowanej
  • łyżka proszku do pieczenia
  • cynamonu
  • esencji waniliowej.
Instructions
  1. Do suchych składników dodajemy mokre- białka na końcu! Dokładnie i delikatnie miksujemy. Masę wylewamy do foremek. Rozpuszczamy 2 łyżki kakao w mleku kokosowym i oblewamy muffiny, ozdabiający płatkami migdałowymi. Pieczemy 20 minut w 175*C. Studzimy w lekko otwartym piekarniku.

4 thoughts on “Pumpkin chocolate swirl muffins!

    1. będzie bardzo ciężko.. i nie wyjdzie takie puszyste jak moje ale spróbuj dać 70 g mąki kokosowej i 50 g zmielonego na pył ksylitolu i więcej proszku do pieczenia oraz 1-2 białka jajka ubite na sztywno więcej 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.