fbpx

Pumpkin chocolate swirl muffins!

by justdeliciousx

Słodkie, sycące i zdrowe dyniowe babeczki z czekoladą. 😉

Pumpkin chocolate swirl muffins!
Author: Justdeliciousx
Składniki
  • 3 ubite białka
  • 250 g purée z dyni
  • 80 g mielonego siemienia lnianego
  • 20 g mąki ryżowej
  • 100 g odżywki białkowej smakowej
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 2 łyżki mąki koksowej
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 100 ml mleka roślinnego
  • duży chlust wody gazowanej
  • łyżka proszku do pieczenia
  • cynamonu
  • esencji waniliowej.
Wykonanie
  1. Do suchych składników dodajemy mokre- białka na końcu! Dokładnie i delikatnie miksujemy. Masę wylewamy do foremek. Rozpuszczamy 2 łyżki kakao w mleku kokosowym i oblewamy muffiny, ozdabiający płatkami migdałowymi. Pieczemy 20 minut w 175*C. Studzimy w lekko otwartym piekarniku.

Te posty mogą Cię zainteresować

4 komentarze

cysiaa 18 listopada, 2016 - 11:23 am

Czym można zastąpić mąkę ryżowa?

Reply
justdeliciousx 18 listopada, 2016 - 11:46 am

pełnoziarnistą, owsianą, jaglaną 🙂

Reply
Julka 20 listopada, 2016 - 5:30 pm

Czym mogę zastąpić odżywkę białkową?

Reply
justdeliciousx 20 listopada, 2016 - 9:58 pm

będzie bardzo ciężko.. i nie wyjdzie takie puszyste jak moje ale spróbuj dać 70 g mąki kokosowej i 50 g zmielonego na pył ksylitolu i więcej proszku do pieczenia oraz 1-2 białka jajka ubite na sztywno więcej 🙂

Reply

Leave a Comment

Recipe Rating




Przebywając na tej witrynie wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek. Lubię Ciasteczka! Czytaj Więcej