Pumpkin halloween cake! :)

Bardzo puszyste ciasto z dyni! Nie liczyłam makro ani kcal, ale na oko wiem, że jest to moc protein w połączeniu ze zdrową dynią! Troche straszy, bo powstało z okazji nadchodzącego Halloween, za to smakuje tak słodko, że możecie nim karmić dzieci chodzące po domach! 😉

 

Pumpkin halloween cake 🙂
Author: Justdeliciousx
Ingredients
na ciasto
  • 3 całe jajka
  • 2 białka
  • 400 g puree z dyni - jak zrobić przepis tutaj: https://www.instagram.com/p/BLTNhqPgFku/?taken-by=justdeliciousx
  • 50 g mąki kokosowej
  • 50 g mielonego siemienia lnianego
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 200 g smakowej odżywki białkowej mnie smak sticky toffee puding od MyProtein http://bit.ly/2aVYn2E lub można zastąpić 150 g mąki kokoswej plus 50 g ksylitolu
  • 2 łyżki ksylitolu
szczypta
  • sól
  • cynamon
  • ekstrakt waniliowy
  • proszek do pieczenia
Krem
  • 150 g twarogu
  • 2 łyżki ksulitolu
Polewa czekoladowa
  • 10 łyżek kakao podgrzane w pół szklance mleka kokosowego- zostało mi troche do wyjedzenia z garnuszka 😉
Instructions
  1. Ubijamy dokładnie białka na sztywną piane. Osobno łączymy suche składniki z puree, następnie powoli zaczynamy dodawać do masy białka, starannie i delikatnie miksujemy. 🙂
  2. Pieczemy przez 40 minut w 175 *C.
  3. Wystudzone ciacho dekorujemy kremem i czekoladą. 🙂
 Booo! 🙂 

4 thoughts on “Pumpkin halloween cake! :)

    1. nie,nie pokruszy się 😉 ponieważ w tym przepisie masz dużo mokrych składników 🙂 będzie tylko mniej puszyste niż to na odżywce, możesz ewentualnie dadać jedno białko więcej, żeby było bardziej puszyste 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.