Raw bounty cake!

Po co mi mały baton, jak mogę mieć ogromny kawałek zdrowego ciacha! Kokos i czekolada, zawsze. 🙂 czas roboty w kuchni: 3 minuty. 😉

Raw bounty cake!
Składniki:
400 g wiórków kokosowych
1 puszka mleka kokosowego
2 łyżki miodu
tabliczka czekolady z orzechami( do wyboru- mozna kupic gorzka, bez cukru lub inna ktora lubicie)

Wykonanie:
Podgrzewamy w garnku przez 2 minuty wymieszane wiórki z mleczkiem i miodem, tak by wszystko ładnie sie połączyło. wykładamy mase na blachę i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin( ja trzymałam ok. 4 h).
Rozpuszczamy czekoladę z 3 łyżkami mleka w mikrofali- ok. minuty. Proponuje kokosowe, ale może byc jakiekolwiek.
Oblewamy mase kokosowa przestudzoną czekoladą i wkładamy na min. 10 minut do lodówki zeby czekolada zastygła. ???? przechowujemy z lodówce, o ile coś zostanie. ????

5 thoughts on “Raw bounty cake!

  1. Najlepsze ciacho jakie jadłam <3
    Rzeczywiście trwa to wszystko kilka minut.
    Zamiast kupnej czekolady zrobiłam "polewe" z oleju kokosowego, ogromnej ilości kakao i łyżeczki miodu.
    Wyszło takie dobre, że połowę zjadłam zanim włożyłam do zamrażalki 🙁
    Dziękuję :*

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.