fbpx

Raw bounty cake!

by polecjustyna

Po co mi mały baton, jak mogę mieć ogromny kawałek zdrowego ciacha! Kokos i czekolada, zawsze. 🙂 czas roboty w kuchni: 3 minuty. 😉

Raw bounty cake!
Składniki:
400 g wiórków kokosowych
1 puszka mleka kokosowego
2 łyżki miodu
tabliczka czekolady z orzechami( do wyboru- mozna kupic gorzka, bez cukru lub inna ktora lubicie)

Wykonanie:
Podgrzewamy w garnku przez 2 minuty wymieszane wiórki z mleczkiem i miodem, tak by wszystko ładnie sie połączyło. wykładamy mase na blachę i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin( ja trzymałam ok. 4 h).
Rozpuszczamy czekoladę z 3 łyżkami mleka w mikrofali- ok. minuty. Proponuje kokosowe, ale może byc jakiekolwiek.
Oblewamy mase kokosowa przestudzoną czekoladą i wkładamy na min. 10 minut do lodówki zeby czekolada zastygła. ???? przechowujemy z lodówce, o ile coś zostanie. ????

Te posty mogą Cię zainteresować

5 komentarzy

Klaudia 15 marca, 2016 - 7:38 pm

Najlepsze ciacho jakie jadłam <3
Rzeczywiście trwa to wszystko kilka minut.
Zamiast kupnej czekolady zrobiłam "polewe" z oleju kokosowego, ogromnej ilości kakao i łyżeczki miodu.
Wyszło takie dobre, że połowę zjadłam zanim włożyłam do zamrażalki 🙁
Dziękuję :*

Reply
polecjustyna 16 marca, 2016 - 5:08 pm

❤️❤️❤️

Reply
dziki człowiek z borneo 17 marca, 2016 - 7:21 pm

1 puszka mleka kokosowego to ile ml?

Reply
Kamila 24 sierpnia, 2016 - 9:23 pm

Super przepis,juz nie mogę się doczekać,aż go wypróbuje;)czy ciasto po schłodzone odchodzi swobodnie z blaszki?

Reply
polecjustyna 24 sierpnia, 2016 - 9:36 pm

tak! ja nie miałam problemów 🙂 nawet się nie rozwalił 🙂

Reply

Leave a Comment

Przebywając na tej witrynie wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek. Lubię Ciasteczka! Czytaj Więcej