Raw strawberry coconut cake! <3

Szybki przepis na ciepłe letnie popołudnia, choć właściwie kawałek tego ciasta jest dobry na każdą okazję. 😉  Smakuje cudownie na zimno jak i na ciepło.. 😉

Składniki:

puszka mleka kokosowego przechowywana w lodówce przez conajmniej kilka godzin

400 g wiórek kokosowych

kilka garści truskawek

ksylitol ok. 3 łyżek lub inny słodzik

4 kostki czekolady

Wykonanie:

Miksujemy dokładnie truskawki z mlekiem kokosowym, a następnie z wiórkami i słodzikiem. Masę przekładamy do blachy i wstawiamy do zamrażalki na 4 godziny. Po tym czasie oblewamy ciasto rozpuszczoną czekoladą( w mikrofali z odrobiną mleka/wody) i wstawiamy na 10 minut do lodówki by czekolada zastygła!

Takie ciasto można przechowywać bardzo długo, a co więcej..  smakuje równie dobrze podgrzane przez 2 minuty w mikrofali! <3 mniaaam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.