Royal Apple Pie with Peanut Butter Cream

Royal Apple Pie with Peanut Butter Cream

Krucha szarlotka to to co justyy lubi najbardziej! ???????????????????? z orzechowym kremem!❤

 

Royal Apple Pie with Peanut Butter Cream
Author: Justdeliciousx
Ingredients
na ciasto i kruszonkę
  • - 150 g grubo zmielonych orzechów- nerkowce migdały, ziemne
  • - 100g wiórków koksowych
  • - 50 g mąki z cieciorki
  • - 100 g mąki kokosowej
  • - 5 łyżkek płatków jaglanych/owsianych/orkiszowych
  • - 3 łyżki otrębów- ja używam gryczane
  • - Opcjonalnie łyżka nasion goji
  • - Jajko
  • - 4 łyżki oleju kokosowego
Jabłka
  • 4 duże jabłka pokrojone w kostkę 3 łyżki cynamonu i 3 łyżki ksylitolu lub miodu podgrzewamy w garnku,
Krem
  • 4 łyżki jogurtu gęstego greckiego 2 łyżki masła orzechowego i łyżka miodu lub ksylitolu
Instructions
  1. Ubite jajko dodajemy do pozostałych składników i mieszamy aż ciasto nie będzie się zbytnio rozpadać,
  2. w razie czego należy dodać więcej oleju.
  3. Dzielimy na dwie części, jedną troche mniejszą wykładamy spód i podpiekamy przez 10 min w 180*C.
Jabłka
  1. zalewając odrobiną wody, aż jabłuszka puszczą sok i zmękkną.
  2. Na upieczony spód wykładamy jakblko i pozostałą część ciasta. Pieczemy 20 min.
Krem
  1. Miksujemy i polewamy gotowe ciasto, lepiej żeby trochę ostygło, wtedy krem nie będzie się topił!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.