Tartinki orzechowe z kokosową bitą śmietaną i owocami leśnymi!

Tartinki orzechowe z kokosową bitą śmietaną i owocami leśnymi!

Mocno orzechowy spód i kremowy środek! Poprawa humorugwarantowana! 😉 do tego gotowe są w 10 minut. 🙂 Możliwe są dwie wersje, wegańska lub z jogurtem. 🙂

Tartinki orzechowe z kokosową bitą śmietaną i owocami leśnymi!
Servings: 4
Author: Justdeliciousx
Ingredients
Spód
  • - 4 garści orzechów nerkowca
  • - 2 garści orzechów ziemnych
  • - 3 łyżki wiórków kokosowych
  • - łyżka otrębów
  • - łyżka mielonego siemienia lnianego
  • - 2 duże łyżki masła orzechowego
  • - garść namoczonych daktyli
  • - woda lub mleko roślinne do regulacji konsystencji
Krem
  • -śmietanka zebrana z dwóch puszek tłustego mleka kokosowego które stały w lodówce.
  • -4 łyżki mąki kokosowej
  • -łyżeczka miodu
  • Można zrobić zamiast wersje pół na pół- śmietanka z mleka koko z jogurtem greckim lub serkiem homogenizowanym.:)
Instructions
  1. Wszystkie składniki na spód mielimy dokładnie w młynku, dodając stopniowo wody, aż uzyskamy idealnie lepką konsystencję. Musi być dość zwarta, ale nadająca się do lepienia. 🙂 Foremki na tartkinki wypełniamy masą i wkładamy do zamrażalnika na czas przygotowania kremu. Składniki na krem należy zmiksować krótko i na małych obrotach. Wypełniamy nim tarty, dekorujemy owocami oraz opcjonalnie rozpuszczoną czekoladą. Należy przechowywać w lodówce. 🙂 Yum! <3

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.