Tartinki orzechowe z kokosową bitą śmietaną i owocami leśnymi!
Mocno orzechowy spód i kremowy środek! Poprawa humorugwarantowana! 😉 do tego gotowe są w 10 minut. 🙂 Możliwe są dwie wersje, wegańska lub z jogurtem. 🙂

Tartinki orzechowe z kokosową bitą śmietaną i owocami leśnymi!
Servings: 4
Składniki
Spód
- - 4 garści orzechów nerkowca
- - 2 garści orzechów ziemnych
- - 3 łyżki wiórków kokosowych
- - łyżka otrębów
- - łyżka mielonego siemienia lnianego
- - 2 duże łyżki masła orzechowego
- - garść namoczonych daktyli
- - woda lub mleko roślinne do regulacji konsystencji
Krem
- -śmietanka zebrana z dwóch puszek tłustego mleka kokosowego które stały w lodówce.
- -4 łyżki mąki kokosowej
- -łyżeczka miodu
- Można zrobić zamiast wersje pół na pół- śmietanka z mleka koko z jogurtem greckim lub serkiem homogenizowanym.:)
Wykonanie
-
Wszystkie składniki na spód mielimy dokładnie w młynku, dodając stopniowo wody, aż uzyskamy idealnie lepką konsystencję. Musi być dość zwarta, ale nadająca się do lepienia. 🙂 Foremki na tartkinki wypełniamy masą i wkładamy do zamrażalnika na czas przygotowania kremu. Składniki na krem należy zmiksować krótko i na małych obrotach. Wypełniamy nim tarty, dekorujemy owocami oraz opcjonalnie rozpuszczoną czekoladą. Należy przechowywać w lodówce. 🙂 Yum! <3