Go Back
Print

Orzechowa tarta z karmelem bez pieczenia

Author Justdeliciousx

Składniki

na spód

  • 300 orzechów- ja użyłam laskowych ale możecie przebierać w nerkowcach,migdałach, brazylijskich itd.
  • pół szklanki daktyli zalanych ciepłą wodą
  • 3 łyżki niesłodzonego kakao
  • ekstrat z wanili
  • 2 łyżki miodu

Wypełnienie

  • 150 g połtlustego twarogu
  • 300 g gęstego jogurtu lub jeśli możecie kupić w Lidlu to mojego ulubionego serka homogenizowanego do sernika na zimno!
  • 2 łyżki stewii lub 4 ksylitolu

Wykonanie

  1. Wszystkie składniki na spód (wode po daktylach również) miksujemy w moździerzu lub blenderze. Jeśli nie będzie się lepić możecie dodać trochę więcej miodu.Wykładamy na przygotowaną formę do tarty i palcami rozpłaszczamy ciasto i wypełniamy formę tak, żeby nie było dziurek!
  2. Wkładamy do zamrażalnika i w tym czasie robimy krem.:) Wszystkie składniki dokładnie miksujemy, wylewamy na spód. Należy przechowywać ją w lodówce i wyjąć parę minut przez podaniem.
  3. Mniam!