Go Back
Print

Czekoladowa tarta z mango i budyniem!

Author Justdeliciousx

Składniki

Spód

  • 150 g płatków owsianych
  • 50 g migdałow
  • 50 g dowolnych orzechów
  • 3 łyżki kakao
  • pół szklanki daktyli zalanych wrzątkiem
  • 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

budyń

  • opakowanie waniliowego budyniu Winiary bez cukru
  • 300 ml mleka roślinnego
  • 4 łyżki ksylitolu

dodatki

  • mango
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • migdały wiśnie i wiórki kokosowe do dekoracji

Wykonanie

  1. Wszystkie składniki na spód należy zmielić w elektrycznym młynku. Gotową masę przekładamy do formy na tartę i wstawiamy do lodówki.
  2. Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zastępując mleko krowie dowolnym roślinnym z kartonu, a cukier ksylitolem.
  3. Gotowy budyń wylewamy na spód tarty, polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą i dekorujemy dodatkami!

Recipe Notes

Tarta może stać w temperaturze pokojowej, jednak jeśli nie zamierzacie zjeść jej od razu radzę przechowywać w lodówce. :)
Smacznego!