Rozpływa się w ustach!
Rozgrzej piekarnik do 190*C. Przygotuj formę do ciasta, wykładając ją papierem do pieczenia. Moja forma to typowa chlebowa o 25 cm długości.
Przygotuj suche składniki na ciasto w misce, wymieszaj. Ubij białka jaj na sztywną pianę, a żółtka dodaj do suchych składników. Do miski dodaj też puree z dyni i pozostałe składniki oprócz białek. Mieszaj na średnich obrotach do połączenia. Na koniec najważniejsza sprawa- dodanie białek, porcjami i wolno wmieszaj je w ciasto, aż składniki ładnie się połączą.
Przelej ciasto do formy i piecz ok. 25 minut do suchego patyczka! Pod koniec sprawdź czy się nie przypieka. Wyjmij z piekarnika, ostudź i przekrój biszkopt wzdłuż na pół.
Przygotuj krem miksując wszystkie składniki do powstania gładkiej konsystencji.
Przełóż biszkopt kremem i wstaw do lodówki.
Przygotuj karmel- zmiksuj same daktyle (bez wody w której się moczyły) z pozostałymi składnikami.
Wysmaruj karmel na ciasto i udekoruj krówkami i płatkami migdałowymi!
Upewnij się, że pierwszy spróbujesz ciasto, bo gdy dasz komuś innemu, zaraz może zabraknąć. :)
Smacznego!