Go Back
Print

Pudding z mleczka kokosowego i tofu!

Course Dessert
Cuisine Chinese
Servings 2 porcje

Składniki

Pudding

  • 1 paczka naturalnego miękkiego tofu -moja miała 275 g, 250g też będzie wystarczające
  • 65 ml mleczka kokosowego 5-7%, jeśli używasz gęstszego, możesz dodać go więcej
  • 40 g erytrolu zmielonego na puder*
  • 1/2 łyżeczki kardamonu, cynamonu, imbiru
  • 2 łyżki soku z limonki opcjonalnie

Dodatki

  • 1 sztuka mango
  • 2 łyżki chipsów kokosowych
  • 2 łyżki sezamu prażonego na suchej patelni

Wykonanie

  1. Składniki na pudding umieść w mikserze i zmiksuj, aż uzyskasz gładką konsystencję.

  2. Włóż pudding do lodówki, a w tym czasie przygotuj dodatki. Obierz mango, upraż sezam.

  3. Przełóż pudding do odpowiednich szklanek lub miseczek. Udekoruj dodatkami, zaczynając od owoców.

  4. Jedz od razu lub przechowywuj w lodówce!

Recipe Notes

  • erytrol możesz wymienić na ksylitol, stewię lub miód