Żółte risotto+ zaproszenie na warsztaty kuchni włoskiej!

Risotto dla mnie powinno być proste, a jednocześnie ukrywać w sobie niespodzianki, przez które kubki smakowe wariują z rozkoszy! Bardzo ważny jest balans smaków i oczywiście fantazja kucharza.. ten przepis możecie zmieniać pod siebie, kombinować z dodatkami. Nie denerwujcie się jeśli zabraknie Wam, któregoś ze składników mojej wersji. Kombinujcie zamiennikami, które macie.. o to chodzi w gotowaniu!

Oddajcie się procesowi przygotowywania, a później rozkoszujcie smakiem. 

Już niedługo odbędą się warsztaty prowadzone przeze mnie w Akademii Kulinarnej Go Cook. 8 września spotkamy się by spędzić razem wieczór gotując i rozmawiając o kuchni włoskiej. Będziemy smakować i popijając wino. Zdradzę Wam, że jedno z dań, które wykonamy to mój ulubiony przepis kuchni włoskiej.. lasagne 🙂 Powiem Wam też jak bawić się smakami i możliwościami kuchni włoskiej!

Zapraszam wszystkich serdecznie, zapisać możecie się tutaj:

https://www.groupon.pl/deals/kurs-kucharski-go-cook-1

Teraz trwa promocja- cena przy zapisie dla 1 osoby to tylko 149 zł, a dla 2 osób 249 zł.

Nie mogę się doczekać!

Do zobaczenia 🙂

Risotto curry z serem pleśniowym, grzybami, orzechami i żurawiną
Przepis na 1 porcje
Author: Justdeliciousx
Ingredients
  • 1 marchewka
  • ok. 250 g pieczarek
  • pół cebuli
  • masło klarowane ok. 2 łyżek
  • ugotowany ryż do risotto bądź dowolny inny- pół woreczka
  • 2 garści orzechów włoskich
  • 2 garści żurawiny
  • kilka plastrów sera pleśniowego
  • 3 łyżki śmietany lub śmietany z mleka kokosowego gęstego jogurtu
przyprawy
  • dużo curry oraz kurkumy słodka papryka, mielony kmin rzymski, gałka muszkatołowa, rozmaryn, sól, pieprz, opcjonalnie ostra papryka.
Instructions
  1. Na maśle smażymy cebulę, pokrojoną drobno marchewkę, pieczarki. Kiedy będą złociste dodajemy ugotowany ryż oraz przyprawy. Wszystko razem mieszamy i chwile gotujemy, na koniec zmniejszamy ogień do miniumim i dodajemy śmietanę. Mieszamy dokładnie chwile na najmniejszym ogniu. Przestajemy podgrzewać oraz dodajemy orzechy, żurawinę i na końcu pokruszony ser pleśniowy. Podajemy na talerze posypując rozmarynem. 🙂
Recipe Notes

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.